Facebook

2014-04-05

Vecka 48 - Dag 323

Allt sker av en anledning. Gjorde högskoleprovet idag och rättade det när jag kom hem. Räknar inte med att slå mitt gamla rekord och därmed är tiden jag lade ner till den här dagen "onödig". Jag gjorde i alla fall mitt bästa, det kan ingen ta ifrån mig. Dessutom så är det så att allt sker av en anledning. Jag kör ändå, vafan! Det blir skoj! Haha! Det enda som spelar roll i slutändan är vänner och familj, utan sociala skyddsnät är man körd!

2014-04-04

Vecka 47 - Dag 322

Well well well..

Frukost: En bar
Lunch: En pizza (första under hela resan)
Mellanmål: En bar
Afterwork: En mudslide på fridays (milkshake med alkohol)
After afterwork: En tredjedels påse ostbågar och två groggar.

Jag har syndat.

Varför?

Nu kommer hela sanningen. Imorgon ska jag skriva högskoleprovet. Ett högskoleprov som jag länge studerat till parallellt med högskolestudier på halvfart, arbete på heltid, föreningsliv med mera. Högskoleprovet är direkt avgörande för hur min höst ska formas.

Har varit lite av ett nervvrak den senaste tiden så det ska bli otroligt skönt att få det gjort. Ser verkligen fram emot det och jag har kommit till självinsikten att det går som det går. Vafan får jag 0.5 så behåller jag min tidigare poäng på 1.0 och får jag 1.4 så kommer jag att komma in på de linjer som jag vill komma in på. Hur det än går så kommer det gå bra.

Nu genomför jag de sista förberedelserna innan det blir läggdags och sömn. Uppstigning 05:30 imorgon för att få en smidig start på dagen.

Mot en ny framtid! Tänk på mig imorgon!

Kärlek!


2014-04-03

Vecka 47 - Dag 321

Eftersom att jag somnade tidigt igår så kom jag även upp riktigt tidigt idag. Klockan 05:00 ringde klockan men jag var dessvärre inte pigg nog att vakna till liv för studier innan 07:00. Då började jag med att ta fram min bok och studera ord efter bästa förmåga. Jag ville använda så många sinnen som möjligt och läste dom, högt såväl som i huvudet, skrev ned dom på papper samt satte dom i ett sammanhang. Jag vet inte om jag blev så mycket klokare dock, ganska många ord att lära sig!

Efter jobbet begav vi oss några kollegor för att spela lite kubb som ett mindre event i föreningens regi (Idrottsföreningen på jobbet). Vi var 6 stycken tappra riddare som ställde upp och spelade tillsammans vilket var lite kallt men otroligt roligt även om det bara varade en kort stund.

Därefter åkte jag in till stan och fikade med min bror (som även han var med och spelade kubb). Vi satte oss och drack en kopp te på ett café inne i Stockholm innan jag åkte hem för att varva ner huvudet något. Det har varit två tuffa arbets- och studiedagar!

Imorgon är det fredag och då får vi se om jag hinner med att ta mig ut och springa lite. Hade varit himla skönt om inte annat! Får se hur mycket jag hinner med helt enkelt!

Nu dags att hälsa på kudden igen!

2 dagar kvar...

2014-04-02

Vecka 47 - Dag 320

Hej hej!

Det har varit en lång lång dag på jobbet idag. Jag är helt sliten och kommer att sova tidigt ikväll. Klockan är 19:15 nu och jag är rätt övertygad om att jag kommer vara sovandes innan klockan slår 20. Förhoppningsvis kommer jag upp lite tidigare imorgon och kan studera vidare då. Jag tror att det är bättre att plugga då det faktiskt finns en ärlig chans att komma ihåg det man läser. Att dessutom äta en mysig frukost med en kopp te gör det hela bara bättre!

Idag ställde jag mig på hemmavågen som vanligt när jag vaknade. 85,3 kg. I förra veckan stod den vågen som lägst på 83 innan jag fick för mig att spåra i torsdags. Det kostar så enormt mycket att ge efter när man befinner sig i slutskedet! Det tråkiga är att jag vet vad som väntar. Den 15 april väntar födelsedagstårta och den 19 april blir det all-in igen. Till dess kommer jag hinna gå ner till 83 igen och sen upp och börja om på nytt. Man kan ifrågasätta om det verkligen är värt det alla gånger. Men så här lär jag ju hålla på hela livet, dock vore det skönt att åtminstone en gång nå hela vägen i mål och nå min målvikt på 82,8 på Itrims våg. Sista kilona är en mental kamp mot klockan!

Jaja.. nu blir det sömn!

3 dagar kvar...

2014-04-01

Vecka 47 - Dag 319

Efter jobbet idag tog jag mig till Itrim som hade någon introduktions- / medlemskväll för de som relativt nyligen påbörjat sin resa. Jag sitter här och ler. Jo, jag hade blivit inbjuden till denna kväll för att föreläsa om min viktresa som en lite av en framgångssaga.

På sätt och vis så är den här dagen unik och historisk för mig. Jag som alltid varit överviktig hela mitt vuxna liv stod och föreläste inför ca 10 personer om hur jag hade gjort. Jag visade på exempel på min tidigare livsstil, på hur min resa utformats, fallgropar och utmaningar! På många sätt är den här resan som varat i 319 dagar helt otrolig! Det finns inga ord för att beskriva hur stor prestationen egentligen är och det är stunder som ikväll man inser det.

Det som bara var än mer roligt var att det va ca 10 mycket intresserade deltagare som efter min historia ställde mycket frågor och som själva stod inför utmaningar som jag redan har passerat! Det fick mig att vilja revidera bloggen något. Jag ska skapa en sida som innehåller olika milstolpar under resan. Grekland, Första kryssningen, Midsommar, Julafton, Nyårsafton, Första gången jag sprang en mil med fler.

Får se när jag finner tid till det, jag tror jag påbörjar sidan redan ikväll så får vi se var den tar mig och när jag får tid till att börja författa den! Den kräver lite att jag går tillbaka och läser 319 gamla inlägg vilket är jobbigt. Får ta 20 om dagen eller något tills jag är klar. Om det inte är så att någon vill hjälpa mig.

Som tack för hjälpen med föreläsningen på Itrim så fick jag en blomma. Jag har ingen riktigt passande vas hemma så ni får inte skratta åt mig! Man får ta det man har och göra det bästa av situationen så får jag leta vaser imorgon istället. :)

Glöm inte att följa resan även på Facebook - För sista gången!

4 dagar kvar...

2014-03-31

Vecka 47 - Dag 318

Idag känner jag för att skriva ett poetiskt inlägg. Vaknade upp i harmoni av samma låt som jag somnade till. Låten är 1 minut och 41 sekunder lång och består av lite pianospelande. Jag känner sån enorm harmoni av att lyssna på den! Den gjorde min start på dagen bra och kommer göra slutet på dagen minst lika bra.

Man kan inte göra mer än sitt bästa! Idag reflekterade jag över vilken drivkraft jag har i mitt arbete. Att det inte finns någon där som pushar på mig att få allt gjort här och nu. Att det inte finns någon som upplever att det inte händer något. Den drivkraften gäller det att lära sig att hantera och bära med sig som en styrka genom livet! Men ibland drabbar den mig motsatt och gör att människor i min omgivning känner en onödig stressfaktor, den gör också att jag ställer orimligt höga krav på mig själv och dessutom gör den att jag ibland lägger fel energi på fel saker. Jag tar inte alltid vara på livet utan lever snarare livet som jag vill ha det om 10 år.


Idag var det gruppträff på Itrim. Jag ville inte väga in mig idag, jag ville inte ställa mig på vågen. Jag blir besviken på mig själv och på mitt missbruk. I torsdags åt jag 3 rätters och drack alkohol, i fredags åt jag ben and jerry, i lördags drack jag mer alkohol. Nej, jag är inte alkoholist, det var inte det jag menade med missbrukare.. jag syftade snarare på maten, glassen och onyttigheterna. Vid dagens invägning hade jag gått upp 1,1 kg. Det hade kunnat vara betydligt värre!

Men det som stör mig är trots samtal och ord så är inställningen och motivationen just nu bristfällig. Trots gruppträff och stöd så åkte jag hem till Kista och kände att det var dags för en bio. Det var länge sen nu och ni som följer mig vet att mitt absolut bästa sätt att varva ner är genom en biofilm med biopopcorn. Jag tog i alla fall en mellanpopcorn, tack Karin, annars hade det blivit en stor! Karin leder mina gruppträffar och hon ger mig visa ord i mörkret även hon!

Det humoristiska var att jag fick en godispåse på köpet.. för att jag är guldmedlem på SF bio. Tragikomiskt. Godispåsen fick en helt egen plats under föreställningen. Efteråt tog jag med mig den även om jag ville lämna kvar den i salongen. Utanför tunnelbanan sitter det alltid en kvinna och tigger pengar. Hon fick godispåsen och sen sa hon något med "Jesus" som jag inte förstod. Varken jag eller godispåsen med Ahlgrens bilar kan gå på vattnet så hon måste ha missuppfattat läget. Men hon verkade glad, jag är i alla fall glad att hon tog emot den!

Låt oss fortsätta resan med lite ljuva toner!

Small Memory - Jon Hopkins


5 dagar kvar...

2014-03-30

Vecka 47 - Dag 317

Dagen inleddes med föreningsarbete. Ut och sitta en stund och njuta av vårsolen trots den svalhet som rådde. :) Min hand börjar definitivt bli bättre från torsdagens stukning så risken för livshotande men är därmed över! Woho!

I övrigt har jag finjusterat bloggen något idag. Lagt till lite före- och efterbilder, uppdaterat avsnittet om sammanfattningar på min resa samt justerat avsnittet "om mig". Skönt att ha det gjort.

I övrigt en stillasittande dag med mycket studier, precis som vanligt. Imorgon väntar en ytterst hektisk start på veckan, jag bör vara på jobbet vid 06 tiden om jag ska få en bra start nu efter "semestern". Efter det är det dags för gruppträff och invägning igen. Ser inte fram emot den. Det är inte frågan OM jag gått upp i vikt utan snarare HUR MYCKET jag får stå ut med att bli av med!

Väntar med spänning på morgondagens resultat! Puss o kram så länge!

Vecka 47 - Dag 316

Jag är helt klart inne i en svacka. På måndag ska jag ha gruppträff och på tisdag ska jag berätta om min resa för nya medlemmar på Itrim. Här sitter jag, klockan är 03:30 och jag är lagom berusad. Har sovit 45 minuter på tunnelbanan typ och är lagom trött. Dricker en kopp te för att få i mig någon vettig vätska inför kommande sömn. Klockan 10:00 ska jag vara nere i däckförrådet i föreningen igen för att ta hand om boende som behöver byta från vinter- till sommardäck.

Idag har jag i alla fall fått en hel del studier gjorda. Jag hittade en del på högskoleverkets hemsida där man online kan göra högskoleprov och sedan rätta sig själv. Det har gett mig en hel del och jag försöker förstå vad jag gör för fel så att jag lär mig av mina misstag och får ett bättre resultat senare. Det där med högskoleprovet är extremt viktigt i mitt liv just nu och innan det är utfört kommer jag nog ha en hel del prestationsångest, men det är bara att leva med och göra sitt bästa.

Fan, den här koppen te är alldeles för varm för att få i sig nu. Insikter att leva med. Egentligen skulle jag behöva samla ihop 20 steg till och promenera bort till kranen och fylla på med kallt vatten så att det blir lättare att dricka upp.. men tyvärr finns inte orken. Just nu är jag lat! :)

Innan utgången ikväll så tränade jag ett pass på ca 45 minuter kondition. Sprang 25 minuter och cyklade 15 följt av styrka 5 minuter. T-Shirten var lagom svettig när jag var klar och det var skönt att få ut något av träningen. På cykeln höll jag ett tempo där varvtalet skulle vara över 70 hela tiden, ett tips jag fått från Itrim Kungsholmens nya crosstrainer. Känns bra att ha lite riktmärken på vissa maskiner, annars kan man ju cykla hur långsamt som helst.

Förhoppningsvis väntar samma harmoniska studiedag som jag haft idag även imorgon. Så himla skönt med en fräsch lägenhet att plugga i. Tända ett mysigt ljus och kolla på min ensamma blomma! :)

God natt så länge!