Facebook

2013-12-28

Vecka 33 - Dag 225

Nu är hemresan bokad, sent på måndag kväll bär det av hemmåt. Jag vet inte riktigt själv vad jag ska göra på nyår men jag tar risken och beger mig hem på äventyr. Jag vill hinna med och vara lite ledig på hemmaplan också, har inte varit ledig på hemmaplan på mycket mycket länge.

Dessutom vore det skönt att komma tillbaka till mat och motionsrutiner efter denna vecka. Dessutom vore det skönt att komma hem till min tillförlitliga våg, den här vågen visar olika resultat hela tiden. Jag håller på att testar min teori om mycket vatten påskyndar viktminskningen. Jag misstänker nämligen att jag druckit lite för lite vatten under större delen av min resa.. men det lär jag märka av den här studien :P


Snart är det dags att se över vilka mål jag ska ha 2014. Som jag skrivit tidigare så är 2013 förändringarnas år och så snart 2013 har passerat är det dags att titulera 2014.

Idag finns det egentligen inte så mycket att berätta om. Jag har inte gått mina steg, inte tränat någonting.. sovit alldeles för länge.. ikväll har jag hjälpt till att laga mat åt oss genom att skala och koka potatis som jag själv inte ens äter. :)

Imorgon väntar en resa till stan med min syster. :) Då kanske jag kan få ihop några steg då.

Vecka 32 - Dag 224

Kollade precis i min övningsbok. Inte en enda gång den här veckan har jag gått mina 8000 steg. Det var dock inte direkt svårgissat innan jag begav mig hit. Idag blev det uppstigning runt 13 tiden.. mat och sovklockan ringde till vid klockan 12 men av någon underlig anledning så tystades den av någon :P

Hur som helst så fick jag rätt snabbt på mig träningskläderna idag. Sedan mina fina nya rosa vantar för min smartphone och sist men inte minst min nya reflexväst. Idag hade jag ingen energi att orka springa 5 km så jag ställde in runkeeper på att jag skulle köra 1,5 km åt ena hållet och sedan 1,5 tillbaka igen.

Väl hemma i soffan igen så var det skönt att få vila mina skakiga ben. Skönt att få svettas lite och få möjlighet att  träna. Idag var det riktigt kallt ute att springa men känner ändå att det var värt det. Eftersom att båda systrarna var ute och shoppade så tog jag och Alex och städade upp lite från gårdagens filmkväll. Sen satte vi igång med kvällens middag vilket var tacos.

Sen har kvällen präglats av olika filmer och att mysa med de underbara katterna. Jag har börjat fundera lite på när jag ska åka hem till Stockholm igen och ser att priserna på tågbiljetter innan nyår skjuter i höjden nu. Vi får se om jag kommer hem innan nyår eller inte.. annars får jag se vad jag hittar på för spännande. Jag har måltidsersättningar för i alla fall en vecka framåt att klara mig på.

2013-12-26

Vecka 32 - Dag 223

Tjena bloggen... waaazzaaaap!

Öhh.. min syster kallar min blogg för "blondin Micke". Jag förstår inte varför.. Jag vet inte vart jag har gömt stegräknaren någonstans. Troligtvis i mina jeans. Ytterst tveksamt om jag har gått mina steg idag heller.

Idag var det en rätt hektisk start på dagen eftersom att jag prioriterade sömn. Började som vanligt med att väga mig. Idag stod vågen på 89,2 kg och som vanligt var jag tvungen att statistiskt säkerställa vikten genom att väga mig en gång till. Då stod den på 89,5 kg. Så nu väger jag alltså under 90 kg! Skönt!

Eftersom att jag passerat 90 så var det dags att fylla på. :P Så vi tog vårt pick och pack och satte oss i bilen och åkte till mormor och morfar för att äta julbord. I bilen så ratades min musik så vi kom på den briljanta idén att spela en låt var. Så var fjärde låt när det var min tur så fick jag höra några riktiga godingar som det var mycket länge sen jag hört sist.

Väl hemma hos mormor och morfar så bjöds det på glögg och julbord. Jag höll mig som vanligt till mineralvatten. Vid det här laget har jag lärt mig att äta julbord utan kolhydrater så mormor hade varit snäll och gjort mig en grönsallad. Jag åt skinka, korv, prinskorv, köttbullar, leverpastej med mera. Det som saknades var knäckebröd men det håller jag mig ifrån. Lite mycket protein men så blir det alltid på julbord. Jag hoppas på att vikten inte går upp allt för mycket tills imorgon.


Kvällen fortsatte och vi körde ett julklappsspel med varandra. Alla vi som var där hade köpt två julklappar var för ett totalt värde av 100 kronor. Så det var en hel del julklappar på bordet. Fick man en sexa på tärningen så fick man ta en julklapp. När julklapparna var slut så satt morfar med en hög julklappar och alla vi barnbarn satt där med en ynka klapp var.

Sen var det dags för varv två. Alla fick öppna sina julklappar och sen satte mormor en timer som började ticka på okänd tid. Nu skulle alla slå tärningen igen och fick man en sexa så fick man sno någon annans julklapp. Där satt jag med min rosa isskrapa och skulle försöka roffa åt mig något jag kunde ha nytta av. Reflexvästen och fingervantarna för smartphonen var högst upp på "att stjäla"-listan. Det hela slutade med att morfar satt helt utan julklappar och jag hade min reflexväst, ett par rosa fingervantar, ett värmeljus och ett hänglås. Hänglåset tänkte jag ha när jag ska simma på kronobergsbadet som inte har plats för stora hänglås.

Riktigt roligt hade vi i alla fall. Men till slut var vi tvugna att börja röra på oss igen. Åter igen en kamp om musiken på vägen och musiken bestod av en blandning mellan hip-hop och rock klassiker. På vägen hem svängde vi förbi en mataffär och storhandlade. Cicci ville bara köpa gossedjur och Alex (Issas kille) letade febrilt efter pringels. Men Issa organiserade allt och sa åt oss vad vi skulle hämta. När vi skulle hitta varandra så gick vi runt och sa "familjen" högt och tydligt och till slut så hittade vi varandra. Så himla roligt... "familjen....?". Hahaha!

Nu ikväll så sitter vi och kollar på film. Nu först lite harry potter som ingen vill se, i väntan på enemy of the state som börjar efter herr potter. Vi har gjort upp en brasa för att få lite värme i huset och tänt lite värmeljus från utbudet av julklappar alla skramlat ihop under dagens tävling. Cicci och Issa har gjort lite dipp och hackat lite morötter som jag norpar åt mig av då och då.. Småäta är inge bra men det är ett nyttigare alternativ i alla fall.

Nu ska jag fortsätta njuta av den mysiga stunden med mina systrar och Alex. Kärlek!



Vecka 32 - Dag 222

Ännu en utmanande dag har passerat med noll tolerans mot socker eller kolhydrater. Dock så blir det lite småätande här och där med klementiner och någon bit julskinka. Men mina syskon har bakat kakor, gjort sockerkaka, friterat hemmagjorda chips och så vidare.

Idag har jag inte varit ute och sprungit eller promenerat något. Jag tog en sväng med bilen när jag körde min systers kompis till bussen men det räknas knappast som vardagsmotion. Jag har dock lärt mig att mycket vatten är bra för viktminskningen så jag försöker få i mig så mycket ramlösa jag bara kan. :P

Jag fördriver tiden framför tvn och med kvalitetstid med mina syskon. Imorgon så ska vi åka tillsammans till vår mormor och morfar och äta julbord. Det är årets sista julbord och det ska bli skönt att sopa julen under mattan sen. :)

Nu tillbaka till tv soffan innan det är dags att gå och lägga sig. Tjing! :)

2013-12-25

Vecka 32 - Dag 221

Börjar se slim ut ;)
Julafton. Vaknar av att mamma ringer klockan 10 för att säga god jul. Någonstans tror jag att jag lyckas mumla ut att vi var uppe sent igår och tittade på film. Klockan 12 vaknar jag igen och går ner för att äta gemensam frukost med mina syskon. Dom åt julgröt och jag fick i mig yoghurt och müsli, även det ett aktivt val en dag som denna. Men innan frukosten så bråkade jag med vågen här hemma.. först stod den på 89,4 vilket var första gången vågen står under 90.. men när jag skulle fotografera så hade jag på 10 sekunder lyckas gå upp 0,9 kg till 90,3. Så det blev inte någon bild idag inte. Slutsatsen är dock att vågen om det stämmer nu är på väg ner igen.

Julafton var faktiskt inte lika jobbig som jag trodde igår. I sådana fall var gårdagen värre då den präglades av en större närvaro av sötsaker än vad dagen gjorde. Idag var det mer fråga om alkohol och det har jag inga större problem att motstå. Det förtydligar än mer mitt problem med ett beroende av sötsaker så som glass, chips och godis som ännu inte har försvunnit. Det tar alltså lång tid att bli av med ett beroende, om jag någonsin kommer att bli av med det.

Efter frukosten så tog jag på mig träningskläder och löparskor för att ge mig ut och slå mitt rekord på 5km. Jag kände häromdagen att 3km ute var en rätt okej sträcka och att 5km skulle bli tufft men inte en omöjlighet. Mentalt förberedd och med tung partymusik i öronen gav jag mig ut. Efter en kilometer hinner en hund ikapp mig så jag får försöka hålla koll på den tills dess att min syster kommit ikapp oss med sin bil. Det hade kunnat gå riktigt illa när han höll på att bli påkörd flera gånger. Det sänkte hur som helst tiden och tempot då jag försökte hålla koll på honom när jag sprang.

 Väl i mål fick jag tiden 35 minuter och 46 sekunder. Vilket är ett nytt rekord! Det var lite det rekordet jag försökte nå häromdagen på löparbandet men hamnade på 44 minuter eller någonting för att jag av misstag sprang i uppförsbacke. Det kändes mycket skönt och mycket enklare att springa utomhus igen för tempoväxlingarna är enklare än på bandet.



Idag har vi i övrigt firat en underbar jul tillsammans. Julklappsspel, sällskapsspel, musik, kalle anka, julmiddag, mörker-karrugömma, snurra flaska med mera har varit superskoj. Sen att på sidan av det försöka få tag på vänner, familj och bekanta har gått sådär. Jag inser exempelvis i skrivande stund (03:30 på natten) att jag glömt bort att ringa och säga god jul till min pappa. Det är säkert massor med andra människor som jag också glömt bort idag, synd att mitt minne inte är min starka sida.

Skönt med nya rekord, nya vikter, en hälsosam julafton med min familj. Nu har jag en vecka på mig att fatta beslut om nyår ska firas på landet eller i Stockholm. Nu är det dags att sova. God natt kära läsare, hoppas er julafton var lika bra som min. Puss o kram! 




2013-12-24

Vecka 32 - Dag 220

Ikväll har vi spelat bingolotto. Det är tydligen en tradition att göra det om man frågar mina systrar. Jag vet inte riktigt om jag tycker att det är en tradition men jag köpte en lott ändå för att kunna vara med och umgås. Av de lotter vi hade så fick inte en enda av oss en vinst, vilket kommer underlätta vid argumentationen inför nästa års "tradition" att inte behöva sitta i fyra timmar och kolla på bingolotto. :)


Det har varit en tuff kväll ikväll. Mycket ostbågar, julmust, godis, chips och glass i min omgivning. Jag tänker konstant på det Frida brukar säga om lång- och kortsiktiga belöningar. Att den långsiktiga belöningen att lyckas är bättre en den kortsiktiga belöningen att få äta godis. Jag vet också att det kommer att spåra samma sekund som jag tar en enda godisbit. Resultatet skulle bli en två kilos uppgång på en kväll och det skulle ta mig två veckor att gå ner igen.. det är helt enkelt inte värt det. Jag måste bara fortsätta kämpa och övertyga mig själv om det.

Jag trodde inte julafton skulle vara en tuff dag. Men mitt sötsug gör sig påmind hela tiden och en måltidsbar används snarare som en mättnad på mitt sötsug snarare än en måltid. Så ska det nog inte vara. Jag måste klara mig förbi julen så kommer det gå bra en stund till i alla fall. Sen kommer februari och då är det semlor.. sen april och då kommer födelsedag och påsken.. sen juni och då är det sommar med glass och uteserveringar.. sen augusti med festivaler och så fortsätter det hela tiden..

Håll tummarna för en sockerfri jul mina vänner! Det gör i alla fall jag. Till det vill jag passa på att önska er alla en supertrevlig julafton! Hoppas att ni inte belastas av mina beslut och mina resonemang, njut av livet! :)

2013-12-23

Vecka 32 - Dag 219

Idag hade jag ställt klockan för att hämta min syster som skulle hämtas i en grannstad vid bussen. Men av misstag så somnade jag om och 20 minuter innan hon skulle komma fram med bussen så vaknade jag till liv igen. Då ser jag i mobilen att min syster räddar mig och hämtar henne :) Sen gick jag ner och åt frukost och kollade lite på tv. Jag var helt säker på att det var något annat jag skulle göra idag...

Klockan 11:50 så inser jag att Patrik, min bror skulle hämta upp mig vid 12 och vi skulle åka till pappa och äta julmiddag. Då blev det lite stressigt ur morgonrocken och vid 12:15 hade ännu ingen bror dykt upp. Så jag ringde honom... han hade visst somnat om... han också! :P

Hos pappa åt vi julmat bestående av julskinka, prinskorv, köttbullar, revbensspjäll och cheddarost. Lite för mycket protein för min del men är det jul så är det.

Väl hemma ikväll så spelade vi lite sällskapsspel. Jag förlorade tyvärr den här gången men det kommer fler tillfällen under julen. Kvällen har även präglats kring en allmän diskussion kring huruvida vi ska spela bingolotto imorgon eller inte. Sen försökte jag argumentera varför vi ska ha julgran i år.. men det gick inte heller vidare bra.. suck..

Sen kollade jag på stegräknaren.. 930 steg... inte vad jag lovat mig själv dagen innan. Det finns ett motionsband här som jag tänkte att jag skulle kunna springa på. Men det var alldeles för instabilt för att kunna springa på så jag tog fram reflexvästar och ficklampa och gav mig ut på en löptur i mörkret.

Och bra var väl det för det för första gången på flera månader som jag sprungit utomhus. Dessutom blev det lite nya rekord. 3km på 20 minuter är en ny rekordtid i snitthastighet, 9km/h under hela sträckan. Dessutom var det längsta sträckan jag joggat non-stop utan att börja promenera, vilket verkligen är skoj! Jag kom upp i totalt 5000 steg på dagen vilket känns acceptabelt med tanke på att jag är mitt ute i skogen.

Nu ska jag fortsätta försöka varva ner. Jobbet tar upp alldeles för mycket av min hjärnverksamhet och det är svårt att ha semester. Men så är det väl alltid, det tar lite tid att börja varva ner.